Over Johan

johan de pauw 2006-2008

In 2006 zette Johan zijn eerste stappen in een fitnesszaal. Op dat moment woog hij amper 50kg, en daar wou hij verandering in brengen. Het doel was dus vooral om spiermassa bij te krijgen. Hij had zichzelf een lichaamsgewicht van 60kg als doel gesteld.
Degelijke begeleiding had hij niet, dus deed hij veel opzoekwerk op het internet, zowel qua trainingsschema's als qua voeding. Na het eerste jaar wat aan te modderen in de commerciële gym, werd al snel duidelijk dat dit niet de juiste plaats was om zijn doelen te halen. Hij schafte een basis aan materiaal aan en begon thuis te trainen. De 60kg lichaamsgewicht werd al snel 70kg, en ook de kracht begon stilaan te komen.
johan de pauw 2008-2010

In 2008 kwam Johan per toeval op een aankondiging van een lichte strongman wedstrijd, georganiseerd door een rugbyclub. Dit leek een leuke uitdaging, dus hij schreef zich in. Als een van de kleinste en lichtste deelnemers, en zonder degelijke voorbereiding, eindigde hij achteraan het klassement. De smaak had hij echter wel te pakken. Al snel contacteerde hij een strongman coach die hem heel wat bijleerde. In 2009 deed hij verschillende degelijke strongmanwedstrijden mee, en ook in 2010 zette hij die trend verder.
Intussen leerde hij de toenmalig sterkste man van België kennen en ging hij ook daar regelmatig trainen. Ook zijn homegym werd uitgebreid met meer en meer strongman materiaal.
johan de pauw 2010-2012

De strongman carriëre werd verdergezet, en Johan begon ook zelf mensen op te leiden in de strongman sport. Zijn homegym was intussen uitgebreid tot een klein trainingscentrum waar in het weekend regelmatig mensen kwamen meetrainen en bijleren. In 2010 nam Johan voor het eerst deel aan de finale "Sterkste man van België". Ook in 2011 en 2012 nam hij deel aan de finale van België. Als kleinste en lichtste deelnemer op zowat elke wedstrijd, begon hij een vaste waarde in de Belgische strongman wereld te worden. Om het gebrek aan brute kracht tegenover de veel zwaardere tegenstanders te compenseren, schonk hij extra aandacht aan het perfectioneren van zijn techniek. Zo werd hij bv een expert in atlas stones boven zijn hoofd drukken.
Omdat de strongman wedstrijden typisch in de zomermaanden gehouden werden, zocht Johan ook nog wat uitdaging in de wintermaanden. Zo kwam hij in 2010 op zijn eerste powerlifting wedstrijd terecht. Hier bleek al snel dat dit een veel betere match is met zijn lichaamsbouw. Ook in de jaren nadien ging hij buiten het strongman seizoen deelnemen aan powerlifting wedstrijden. De variëteit van strongman bleef hem echter boeien, dus combineerde hij de twee. De focus bleef voorlopig wel bij strongman liggen.
johan de pauw 2012-2015

Eind 2012 kocht Johan een squatsuit in de hoop daarmee op de strongman wedstrijden iets meer te kunnen deadliften. Er leren mee werken viel echter tegen, dus ging hij ten rade bij wereldkampioen powerlifting Orhan Bilican. Na enkele lessen bij hem groeide de interesse voor powerlifting enorm en besloot hij zich hier meer op toe te leggen en strongman op de tweede plaats te schuiven. Het duurde niet lang meer voor Johan zijn homegym verkocht en voltijds bij Orhan ging trainen. Het strongman materiaal verhuisde deels mee naar de nieuwe gym, zodat dit ook nog getraind kon worden.
Johan nam in de komende jaren aan verschillende powerlift wedstrijden deel. Deze sport lag hem duidelijk wel. In 2013 nam hij qua strongman enkel nog deel aan de voorronde en finale van de Sterkste man van België.
In 2014 kwam een ommezwaai. De Belgische strongman sport werd van binnenuit kapot gemaakt, en nadat ook Johan zelf in discussies terecht kwam, besloot hij strongman aan zich voorbij te laten gaan en zich puur op het powerliften te richten. In 2015 deed hij nog aan een laatste wedstrijd (in Duitsland) mee, en daarna zou hij enkel nog powerliften.
johan de pauw 2015-2018

De jaren die hierop volgden werden 100% op het powerliften gericht. Dit ging best goed. Johan kwam enkele keren heel dicht bij het zetten van Belgische records, maar helaas net niet. Het Belgische record squat in zijn klasse stond op 225kg. Op zijn beste wedstrijd haalde hij een vlotte 217,5kg.
johan de pauw 2018-2019

Intussen begon de Belgische strongman sport stilaan terug wat op te leven. Na gevraagd te worden om een strongman training te organiseren als verrassing voor iemand's verjaardag, gecontacteerd te worden door mensen die de sport wilden leren, en het zien van een wedstrijd, was het vuur terug aangewakkerd. Hij begon het powerliften en strongman terug te combineren, gaf terug strongman training, en in 2019 maakte hij zijn comeback op het strongman wedstrijdveld. Op zijn comeback wedstrijd eindigde hij ongeveer halfweg het klassement. Kort daarna waagde hij zijn kans op een Duitse wedstrijd, waar hij helaas enorm overpowered werd door de concurrentie. Hij eindigde daar laatste, maar wist toch het respect van de tegenstand te verdienen.
johan de pauw 2019-nu

Eind 2019 werd ook de interesse voor het olympisch gewichtheffen gewekt. Johan nam lessen bij Belgisch kampioen Tom Goegebeur om de basis te leren en ging van daar zelfstandig verder. Hij besloot toen om powerlifting, strongman en gewichtheffen gewoon te combineren. Geen gemakkelijke opdracht. 2020 zou het jaar worden waarin hij in elk van de drie sporten minstens één wedstrijd zou doen. De eerste wedstrijd was een wedstrijd gewichtheffen, waar hij meteen een Vlaams record wist te bemachtigen. Daarna zou een wedstrijd powerliften volgen, waar hij volledig op voorbereid was net toen de Corona lockdown van start ging. De wedstrijd ging niet door, en ook de strongman wedstrijd in de UK waar hij zich voor ingeschreven had werd afgelast.
2020 was ook op persoonlijk vlak geen gemakkelijk jaar voor Johan, en hij besloot zich voorlopig hoofdzakelijk op het gewichtheffen te storten, met powerliften en een kleine basis strongman als extra. Voor 2021 heeft Johan zijn zinnen op nog enkele Belgische records in het gewichtheffen gezet, al is een deelname aan een powerlifting of strongman wedstrijd ook zeker niet uitgesloten.

Eind 2020 besloot Johan om zijn kennis in het powerliften en strongman te delen met anderen, en een bijverdienste als personal trainer te beginnen, en zo ben jij nu op deze website terecht gekomen!
Vegan

Sinds eind 2018 eet Johan volledig vegetarisch. Sinds 2020 is dit nog een stap verder gegaan en nu eet hij hoofdzakelijk vegan.
Voeding is zeker Johan's vlak van expertise niet, maar bij interesse kan je altijd tips en tricks krijgen uit zijn persoonlijke ervaringen!

vegan vegan vegan vegan

Contact

Contacteer me via johandp85@gmail.com of 0471/72.38.29 (SMS, Whatsapp, telefoon,...)